Obțineți rambursarea a 75% din taxele de înregistrare a mărcii la OSIM sau EUIPO

EUIPO a anunţat la începutul anului 2024 o nouă rundă de finanţare a Fondului pentru IMM-uri, respectiv acordarea de vouchere în valoare de peste 18 milioane de euro, în vederea protejării proprietății industrialele. Pentru protecția mărcilor și a desenelor și modelelor industriale la nivel național și european este posibilă accesarea sumei de 1.000€/voucher pentru un aplicant prin programul SME FUND pentru IMM-uri.

EUIPO va gestiona programul de la aporbarea cererilor de finanțare și pâna la rambursări, iar cererile vor fi analizate în ordinea depunerii lor dupa principiul primul venit – primul servit. În anul 2023 fondurile s-au epuizat in luna noiembrie, de aceea vă recomandăm să accesați programul SME FUND cât mai rapid.

Cum se acordă fondurile pentru IMM-uri?

Procedura de acordare a fondurilor:

EUIPO va rambursa 75% din taxele oficiale pentru înregistrarea mărcilor naționale, europene, a designului național sau european respectiv 50% din taxele oficiale pentru mărcile internaționale depuse prin WIPO. Programul se desfăşoară pâna cel târziu la data de 6 decembrie 2024, însă cererile vor fi evaluate în ordinea depunerilor, astfel încât bugetul de 18 milioane de euro ar putea să se epuizeze cu mult înainte de data limită.

Cum trebuie să procedați pentru a accesa programul de finanțare?

Programați o consultație gratuită pe site-ul ProtectMARK și veți afla: 

  • Etapele înregistrării mărcii naționale, europene sau a desenelor industriale în cazul accesării fondurilor pentru IMM-uri;
  • Documentele necesare pentru obținerea finanțării;

Ulterior, vom depune cererea de finanțare în numele dumneavoastră și vă anunțăm când primiți apobarea. După aprobarea vom depune cererea de înregistrare a mărcii, veți plati taxele integral și ulterior vom depune cererea de rambursare dupa ce ați afactuat plata. De la data depunerii cererii de rambursare dureaza maxim 3 săptămâni pana ce EUIPO va face plata in contul bancar al companiei dumneavoastră.

Scopul alocării bugetului de către Comisia Europeana și EUIPO

Scopul principal al acordării acestei finanţări este acela de a susţine redresarea IMM-urilor (Întreprinderilor Mici şi Mijlocii), în urma contextului nefavorabil parcurs pe perioada pandemiei, în acelaşi timp vizându-se şi sprijinirea tranziţiei digitale şi economice, astfel încât acestea să se poată restabili pe piaţa de specialitate specifică.

Scopul finanțării și protejarea proprietății industriale 

Proprietatea Industrială reprezintă dreptul exclusiv acordat titularului prin care acesta să beneficeze de monopol asupra unor active necorporale și anume: mărci sau desene și modele industriale, brevete, sau soiuri de plante. În ceea ce priveşte IMM-urile, rolul protejării proprietăţii intelectuale este acela de a le ajuta financiar în protejarea inovației şi folosirea acesteia în scopul dezvoltării economice, ideile noi reprezentând un potenţial foarte mare de redresare în urma problemelor create de pandemie la nivel european și mondial.

Legislația privind IMM-urile din România

IMM-urile, potrivit Legii 346/2004, sunt definite ca întreprinderile care îndeplinesc simultan următoarele condiţii:

  • au un număr mediu anual de salariaţi < 250;
  • realizează o cifră de afaceri anuală netă < 50 milioane euro.

 

Nu ezitați să ne contactați!

Puteți obține un voucher de 1000 EUR pentru înregistrarea mărcii!

Programați o consultație gratuită!

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related articles

Completați formularul și vă contactăm în cel mai scurt timp

Vă răspundem la orice întrebare și vă ajutăm să decideți care dintre serviciile noastre se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Beneficiile colaborării cu ProtectMARK:
Ce etape vom parcurge?
1

Programăm o consultație 

2

Aflăm nevoile dumneavoastră

3

Vă trimitem oferta personalizată

Programează o consultație gratuită